Vælg den vejecelle, der passer til mig, fra materialet

Hvilket vejecellemateriale er bedst til min anvendelse: legeret stål, aluminium, rustfrit stål eller legeret stål?
Mange faktorer kan påvirke beslutningen om at købe en vejecelle, såsom pris, vejeanvendelse (f.eks. objektstørrelse, objektvægt, objektplacering), holdbarhed, miljø osv. Hvert materiale, der bruges til at fremstille vejeceller, har fordele i forhold til de andre for hver faktor.De vigtigste faktorer, der påvirker materialevalg, bør dog være miljøet for applikationen, såvel som materialets reaktionsevne over for belastningsspænding (elasticitetsmodul) og dets elasticitetsgrænse i forhold til den maksimale belastning, det er påkrævet at modstå.

For eksempel finder kemiske forarbejdningsanlæg vejeceller i rustfrit stål at være mere praktiske;aluminium er mere holdbart og lydfølsomt over for tryk end rustfrit stål;aluminium er billigere end legeret stål;vejeceller i rustfrit stål har tungere vægte end vejeceller af aluminium eller legeret stål;Værktøjsstål er bedst til tørre forhold;legeret stål er mere holdbart end aluminium og kan modstå højere belastningskapaciteter;vejeceller i rustfrit stål er dyrere end værktøjsstål eller aluminium.

Nogle yderligere fordele ved legeret stål, aluminium, rustfrit stål og værktøjsstål er som følger:

Legeret stål er det mest almindelige materiale til vejeceller.Den er velegnet til enkelt- og multiple vejecelleapplikationer og begrænser krybning og hysterese.

Aluminium bruges generelt til enkeltpunktsvejeceller med lav kapacitet og er ikke egnet til våde eller barske miljøer.Det er bedst egnet til disse små applikationer, da det har den største reaktion på stress sammenlignet med andre materialer.Det mest populære aluminium er legering 2023 på grund af dets lave krybning og hysterese.

Rustfrit stål er en dyrere mulighed, men det fungerer bedst under barske forhold.Det kan modstå aggressive kemikalier og overskydende fugt.Rustfrit stållegering 17-4 ph har de bedste generelle egenskaber af enhver rustfri stållegering.Nogle pH-niveauer kan endda angribe rustfrit stål.

Legeret stål er et godt materiale til vejeceller, især til store belastninger på grund af dets hårdhed.Dets pris/ydelsesforhold er overlegent i forhold til andre vejecellematerialer.Legeret stål er velegnet til enkelt- og multiple vejecelleapplikationer og begrænser krybning og hysterese.


Indlægstid: 25-jun-2023